Asus Trasformer TF101 Eee Pad – usporedba Androida i iOS-a na iPaduAsus transformer TF101 Eee Pad Asus Trasformer TF101 Eee Pad   usporedba Androida i iOS a na iPaduAsus Trasformer je Asusov tablet sa Android operativnim sustavom. Na uređaju se nalazi najnovija verzija Androida 3.2 pod nazivom Honeycomb. Omogućen je i update na verziju 3.2.1. Aususova serija Transformera najprodavaniji je tablet s Android operativnim sustavom. Do sada je prodano 2 milijuna uređaja. Asus Transformer baziran je na Tegra 2 chipsetu koji pokreće dualcore procesor.I ostale tehničke karakteristike uređaja su impresivne počevši od stražnje kamere od 5 Mpix, prednje kamere od 1,3 Mpixela, ofličnog trajanja baterije,  a posebno je dobar zaslon zbog IPS matrice. Od tableta jedino još iPad koristi IPS matricu. Nažalost nakon nabrajanja hardverskih značajki prestaje pozitivna priča o ovom uređaju.
Kao što smo već napisali Asus Transformer koristi Android operativni sustav verzije 3 pod nazivom Honeycomb. Za razlkku od verzije 2.x koja je primarno namjenjena mobitelima verzija 3.x je namjenjena tablet računalima. Unatoč odličnim tehničkim specifikacijama Android Transformer u dnevnom radu nije odličan uređaj upravo zbog operativnog sustava. Android jednostavno tehnički za Appleovim iOS operativnim sustavom. Android uvodi puno noviteta i ima više opcija ali kada se govori o osnovnim funkcijama poput pisanja na ekranu i prikaza teksta u internet pregledniku razlika u tehnologiji se osjeti. Apple iPad ima savršen software koji jako dobro prepoznaje dodir bilo kad se radi o pisanju putem ekranske tipkovnice ili odabiru linka u internet pregledniku. Android operativni sustav vrlo često ne prepoznaje odabir linka i umjesto otvaranja linka otvara pop-up prozor. Prikaz slika u internet pregledniku koji je ugrađen u operativni sustav daleko je bolje na iPad-u unatoč većoj rezoluciji na ASus Transformeru. Prikaz slova na Asus Transformeru  je često mutan. Što se tiče zoomiranja ono je na iPadu puno bolje.
Odabir teksta na Asus Transformeru je katastrofalan u odnosu na iPad.
Razlika u cijeni iPada 2 i Asus Transformera je oko 500 kn. iPad za gotovinu košta 3850 kn, a Asus Transformer oko 3350 kn. Ukoliko želite besprijekoran uređaj za pregledavanne internet stranica i pisanje e-mailova Ipad je puno bolji uređaj i ne čudi da je do sada prodano preko 30 milijuna iPada u odnosu na 6 milijuna Android tableta  svih proizvođača zajedno.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.