Crni Fond HDZ – svaki dan nove priče Crni Fond HDZ   svaki dan nove pričeU zadnjih nekoliko dana na svakom većem dnevnom portalu mogu se pročitati barem dvije vijesti vezane uz crni fond HDZ-a kojim si se financirale predizborne predsjedničke i parlamentarne kampanje. Do prije nekoliko godina bilo bi nevjerovatno pročitati vijest o kojoj bi se uopće spominjama riječ “Crni fond HDZ” i samo se pričalo o nesrazmjeru službeno utrošetnih sredstava i onih koja se mogu izmjeriti kroz zakup reklama i medijskog prostora.

U svakom slučaju stvari se zakuhavaju netom prije izbora 2011 i crni fond hdz-a je glavna politička vijest posljednjih tjedan dana. Branka Pavošević optužila je veliki broj visoko pozicioniranih članova HDZ-a i to ne samo da sz znali za crni fond HDZ-a već da su i sami sudjelovali u organiziranju i djeljenju novca. Najbrže i najžustrije su se počeli braniti Ratko Maček i Ivan Jarnjak koji su direktno prozvani. Jadranka Kosor se trži po strani i govori da je ona nije bila uključena u organizaciju crnih fondova HDZ-a jer u suprotnom ne bi poticala istragu državnog odvjetništva.

Sve češće se ponavlja teza da Sanader nije jedini odgovoran za sve loše u HDZ-u i zadnji je to rekao predsjenik Josipović. Oporbene stranke se za sada drže prilično rezervirano jer komentari skoro da i nisu potrebni, a čini se da se HDZ sam zapetljava u mrežu crnih fondova koje su sami organizirali.

Jarnjak je rekao da se osobno javio glavnoom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i da je ponudio davanje iskaza o svemu za što ga se tereti ali DORH opovrgnuo bilo kakav dogovor. Darko Milinović i Andrija Hebrang za sada se drže po strani. Biti će zanimljivo vidjeti konačan ishod i da li je sve dobro smišljena igra čišćenja HDZ-a od korupcije. Naravno kao i do sada biti će posebno zanimljivo vidjeti hoće li netko doista kazneno odgovorati za sve ilegalne stvari.

 Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.