Fantastičan projekt: ItGetsBetter.org



ItGetsBetter org biti ce bolje gay lesbian bisexual 300x136 Fantastičan projekt: ItGetsBetter.orgOdrastanje nije lako. Mnogi mladi ljudi se svakodnevno suočavaju s mučenjem i nasilnim ponašanjem, što ih vodu i osjećaj beznađa i da se nemaju gdje obratiti za pomoć. To posebno vrijedi za LGBT (lesbian-gay-bisexual) djecu i mlade, koji se često skrivaju svoju seksualnost zbog straha od nasilničkog ponašanja. Ukoliko nemaju priliku vidjeti odrasle iza LGBT grupe koji su uspješni u životu gay i lezbijski orijentirani adolescenati teško mogu zamisliti bolju budućnost u kojoj neće morati živjeti u strahu i biti ponižavani.

Justin Aaberg. Billy Lucas. Cody Barker. Ašer Brown. Seth Walsh. Raymond Chase. Tyler Clementi. To su tragični primjeri mladih koji nisu mogli vjerovati da stvari mogu postati bolje. Iako mnogi tih mladih nisu mogli vidjeti pozitivnu budućnost za sebe pokretači stranice ItGetsbetter.org vide sretnu i uspješnu budućnost. Projekt za cilj ima podsjećanje teenegera u LGBT zajednici da nisu sami i da će stvari POSTATI bolje.

 

Kako je nastao ItGetsBetter.org projekt?

U rujnu 2010, kolumnist i autor Dan Savage napravio je YouTube video sa svojim partnerom Terryjem s kojim je želio potaknuti nadu mladih osoba koje se suočavaju uznemiravanjem. Bio je to njegov odgovor na veliki broj studenata koji su si oduelzi živote nakon što su ih maltretirali u školi. Dan Savage je želio napraviti osoban način kako bi poručio mladima LGBT grupe da stvari dosta mogu biti bolje i da će biti bolje.

Dva mjeseca nakon objavljivanja videa ItGetsBetter je postao svjetski pokret koj je potaknuo kreiranje više od 10000 videa koji su pogledani više od 35 milijuna puta. Projekt je primio priznanja od velikog broja javnih osoba počevši od političara do velikih glazbenih zvijedza. Snimke su do sada napravili Barack Obama, Hillary Clinton, Colin Farrell, Matthew Morrison iz “Glee”, Ke$ha, Sarah Silverman, Tim Gunn, Ellen DeGeneres, Suze Orman i zaposlenici tvrti poput The Gap, Google, Facebook, Pixar, Broadway kazališta i mnogi drugi. Na stranici svatko može objaviti svoj video.

Kronologija
9. srpanj 2010: Justin Aaberg od Anoka, Minnesota počinio je  samoubojstva.
1. rujan 2010: Dan Savage je omislio ItGetsBetter.org projekt
9. rujan 2010: Billy Lucas od Greensberg, Indiana umire od samoubojstva.
21. rujna 2010 Dan Savage i njegov partner Terry Miller su postavili prvi video na službenom YouTube kanalu, Perez Hilton snima ItGetsBetter video.

Više o projektu pročitajte na stranici  ItGetsBetter.org

 

 







Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.