Grand Theft Auto igra – akcijsko-avanturistička video igragrand theft auto igra Grand Theft Auto igra   akcijsko avanturistička video igraGrand Theft Auto (GTA) je jedna od najpoznatijih akcijsko-avanturističkih videoigra i može se igrat gotovo na svim platformama.

Grand Theft Auto prvo je izdan za MS-DOS and Windows u Europi u listopadu 1997 godine. Verzija za Playstation je izdana u prosincu 1997, a za Game Boy color 199 godine. Pvi dio Grand Theft Auto je napravio škotski studio DMA Design (danas Rockstar North), a objavio ju je ASC Games 1997 godine. Bila je to prva Grand Theft Autoi, a od tada je u Grand Theft Auto serijalu napravljeno 10 samostalnih igara i 3 proširenja. Prvotno je predložen naziv “Race N Chase” ali je to prije objavljivanja promjenjeno.

U igri su igrači kriminalaci koji idu gradom ispunjavajući razne misije poput pljačke banke, ubojstva i drugih zločini. Upravo zbog misija u kojima igrač radi zločine Grand Theft Auto je postala kontraverzna igra. Grand Theft Auto je sastavljen od više razina koje se nalaze u 3 fiktivna grada.

Gradovi u Grand Theft Auto su napravljeni prema pravim gradovima: Liberty City je New York, Vice City je Miamiju, a San Andreas je San Francisco. U sva 3 grada postoje kriminal i korupcija, mafija, ulične bande i organizirani kriminal i korumpirana policija.

U svakoj razini cilj je doseći određen broj bodova koji se dobivaju kada se odradi zadatak za neku kriminalnu mrežu. Svaka razina ima različit broj zadataka. Za teže zadatke se dobivaju veće nagrade.Igrač može raditi različite stvari i može dobiti bodove za ubijanje, krađu, uništavanje grada ili prodaju automobila koje je ukrao. Osnovna zarada postiže se odrađivanjem zadataka u različitim razinama igre.

I igri je moguće jedan od osam likova: Travis, Kat, Nikki, Divine, Bubba, Troy, Kivlov i Ulrika (PlayStation verzija ima 4 muška lika). Za vrijeme igranja ne postoji razlike između likova i svi nose žutu majicu.

Loš publicitet koji je igru napravio dodatno atraktivnom je veliki broj parnica pokrenutih od strane ljudi Grand Theft Auto igru smatraju odgovornom za stradanja svojih bližnjih i onih koji misle kako bi mogli zaraditi novce na temelju izmišljenih situacija.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.