Hrvatska moda predstavljena u New Yorku – OMIŠKI GALEB SLETIO U VELIKU JABUKUhrvatska moda cro fashion 2 new york Hrvatska moda predstavljena u New Yorku   OMIŠKI GALEB SLETIO U VELIKU JABUKU

Hrvatska moda u Velikoj jabuci

14. ožujka je u poznatoj Galeriji MC na Manhattanu predstavljena zajednička revija modne kuće Galeb iz Omiša i šestero uspješnih hrvatskih modnih dizajnera.

Pod nazivom  “New York Cro Fashion 2” u Galeriji MC radove je pred stotinjak gostiju predstavila tvtka Galeb i hrvatski dizajneri Liposava Kustović; poznata po etno stilu, Lada Szabo Kajfež s ručno rađenom pleteninom, Gordana Radić s  kolekcijom visoke mode, Ida Stipčić Jakšić – futuristička kreatorica  i  Staša Čimbur s modnim dodacima poput šešira i nakita. Galeb iz Omiša predstavio je najnoviju kolekciju Blue White Stripes /Marine Collection – modnom linijom insširiranom  vječno modernim mornarskim plavo bijelim prugama.

Revija “New York Cro Fashion 2” je projekat bračnog para Vendi Borović i Frane Ribarovića, vlasnika Galerije “Peti element” iz Splita, koji proteklih par godina putem sličnih događanja prezentiraju hrvatsku umjetnost i kulturu.

Voditelj programa modne revije bila je modna dizajnerica iz Splita Gordana Radić;  “Moja kolekcija zove se “Sedam duginih boja” i ovo mi je četvrta revija u New Yorku, “  kazala je Gordana koja u suradnji s hrvatsko  američkim partnerima želi stvoriti novu platformu za predstavljanje modnih snaga iz Hrvatske. Na izložbi je svoje unikatne radove predstavila i Vesna Herenda koja je u New York došla s otoka Paga : “Prvi put sam ovdje i to mi je izuzetno drago… Sve radim ručno; osnovni bod temeljen je na izvornoj paškoj čipki koju “ucrtavam” na staklo, keramiku i ostale dekorativne predmete. Za ovu izložbu sam odabrala svoja četiri rada, dva na keramici i dva na staklu”, kazala  je Vesna Herenda.

Gallerija MC (Gallery MC) i njen domaćin, makedonsko-američki umjetnik i galerist Gorazd Poposki, već godinama ima odličnu suradnju s hrvatskim umjetnicima. U nedostatku adekvatnog hrvatskog umjetničkog i kulturnog centra u New Yorku, ova se galerija pokazala izuzetnim prostorom za predstavljanje cijelog niza mladih hrvatskih umjetnika njujorškoj publici tijekom proteklih desetak godina. Galerija je smještena  na 52. ulici, na zapadnoj strani Manhattana, u istoj zgradi se gdje nalazi i poznato off Broadway kazalište “Ensemble Studio Theatre”, gdje često nastupaju poznata glumačka imena kao što su Danny de Vitto, Harvey Keitel, Tom Hanks, Cynthia Nixon ili Sandra Bullock. Poseban ugođaj ovoj zgradi daje originalni njujorški teretni lift – vožnja do osmog kata gdje se nalazi galerija tako nakratko postaje autentično putovanje u industrijsku prošlost New Yorka, a kao što su nam otkrili organizatori  izložbe i vlasnik galerije, nije rijetkost dijeliti vožnju u dizalu i s nekim od poznatih glumaca.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.