HT dionicat ht dionca HT dionica

O isplati dividende u 2012-toj možete pročitati u članku
HT dionice dividenda 2012

 

Dionca T HT-a je jedna od najlikvidnijih dionica na Zagrebačkoj burzi dionica (www.zse.hr).  Razlog je stabilnost, snaga tvrtke i dobra dividenda koja je ove godine malo manja nego inače. Tako je naprimjer 01.04. jedino HT dionica ostvarila milijunski promet od 2,25 milijuna kuna, a cijena joj je pala za 0,83 posto, na 292,55 kuna.

Prihodi HT-a smanjeni su u 2010-toj za 1,7 posto, sa 8,517 na 8,375 milijardi kuna, a neto dobit 9,5 posto, sa 2,023 milijarde na 1,831 milijardu kuna. Loše rezultate u HT-u (ZSE:HT-R-A) tumače recesijom i posebnim porezima. Nakon objave dividende cijena HT dionice je pala za odprilike iznos dividende.

Ako se pitate koja je  realna vrijednost t ht dionica  evo što o nedavnom padu cijena dionice kaže Hrvoje Japunčić iz Trcin vrjednosnica
– Reakcija investitora malo je pretjerana jer je pad prihoda bio očekivan zbog loše makroekonomske pokazatelje i uvedeni porez. Očekujem da će prihodi T-Coma u ovoj godini biti na razini prošle ili nešto bolji – kazao je Japunčić, koji nije želio špekulirati o ciljanoj cijeni dionice HT-a.

Velike svjetske investicijske banke JP Morgan i Nomura početkom godine su pokrenule razgovore s vlasnicima većih udjela u HT-u. Največi imatelji dionica su Fond hrvatskih branitelja sa sedam posto dionica u vlasništvu te Umirovljenički fond kojemu je Vlada prije dva mjeseca za potrebe isplate duga umirovljenicima prenijela tri i pol posto dionica Hrvatskog telekoma, doznaje Poslovni dnevnik.

Dionice za koje su zainteresirani JP Morgan i Nomura na burzi vrijede od 2,5 do 2,8 milijardi kuna. Investicijski divovi željeli bi objediniti pakete zainteresiranih prodavatelja i aranžirati sekundarnu javnu ponudu dionica za strane ulagače, no izgledniji je plan da će banke prvo otkupiti udjele, a zatim za njih potražiti kupce.

Osim Umirovljeničkog i Braniteljskog fonda, velik udio u TComu-u ima i mirovinski fond Raiffeisen, koji drži 4,23 posto HT-a, no investijske banke su očigledno procijenile da veći interes za prodaju trenutačno imaju ‘državni’ fondovi.

Zbog burzovnih pravila informaciju nije mogao komentirati Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a, niti Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Investa, koji upravlja Fondom branitelja, a u Umirovljeničkom fondu, iako ne žele govoriti o konkretnim imenima, potvrđuju interes potencijalnih investitora.

Ako se u obzir stanje u državi i zainteresiranost velikih investicijskih banka držanje dionica ne izgleda loše, a cijena HT dionica je dobra kao i mogućnosti rasta.

O isplati HT dividende pročitajte u članku “Isplata dividende HT-a u 2011.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.