HZZO dopunsko osiguranjeHZZO dopunsko osiguranje HZZO dopunsko osiguranjeHZZO dopunsko osiguranje se isplati koristiti ukoliko imate zdravstvene probleme ili ako ste starije životne dobi i češće idete kod liječnika.

HZZO dopunsko osiguranje plaća se ovisno o iznosu mjesečnih primanja.

* za zaposlene osiguranike sa plaćom ili dohotkom nižim od 5.108,00 kuna 80,00 kuna mjesečno

* za zaposlene  osiguranike sa plaćom ili dohotkom višim od 5.108,00 kuna 130,00 kuna mjesečno

* Za umirovljenike sa mirovinom nižom od 5.108,00 kuna 50,00 kuna mjesečno

* za umirovljenike sa mirovinom višom od 5.108,00 kuna 80,00 kuna mjesečno

HZZO dopunsko osiguranje može se ugovoriti poštom, slanje e-mailom popunjuenog obrasca ponude u elektroničkom obliku, potpisivanjem ugovora u područnom uredu odnosno ispostavi Zavoda ili putem tvrtke ili privatnika kod kojeg ste zaposleni.
Kod ugovaranja HZZO dopunskog osiguranja potrebno je imati osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i ponudu i ugovor za dopunsko zdravstveno osiguranje (dostupne su na web stranicama HZZO-a ili na šalteru prilikom ugovaranja).
Ukoliko želite osim plaćanja pretraga imati i bolju privatnu uslugu bez čekanja opcija je privatno zdravstveno osiguranje kod neke od osiguravajućih kuća poput Craotia osiguranja.

Veliki problem je što se HZZO dopunsko osiguranje kao i druga privatna zdravstvena osiguranja više ne mogu iskorititi kao olakšica prilikom prijave poreza. Promjena zakona je na žalost smanjila broj ljudi koji uplaćuju dopunsko zdravstveno osiguranje i zbog toga oni koje pogodi bolest imaju veće troškove nego ranije.

Na nedavon održanom okruglom stolu o dopunskom zdravstvenom osiguranju rečeno je da je Hrvatska pri dnu ljestvice europskih zemalja s postotkom privatnih osiguranja u financiranju troškova zdravstva. Privatno zdravstveno osiguranje smatra se dobrim načinom za izgradnju stabilnog zdravstvenog sustava. Iskustva iz europskih zemalja pokazuju da sustav dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja vremenom sve više jača jer dugoročno osigurava održivost obveznog zdravstvenog osiguranja. U Hrvatskoj u segmentu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje obuhvaća dopunsko, dodatno i privatno još uvijek se ne provodi privatno osiguranje koje obuhvaća zdravstvenu zaštitu osoba koje borave u RH, a nisu se obvezne osigurati.

Tržište osiguranja je u padu. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u razdoblju od 2008.-2009. palo je za 3,6 posto, a između 2009. i 2010. za 4,6 posto. Među objektivne uzroke pada ubrajaju se česte promjene propisa (u prosjeku 4 puta godišnje) i uvjeta poslovanja, nejasna granica između obaveznog i dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, gospodarska kriza i ukidanje poreznih olakšica, dok je nedovoljna informiranost glavni subjektivni uzrok pada.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.