Internet na mobitelu Internet na mobiteluDo prije samo nekoliko godina korištenje interneta na mobitelu se plaćalo kao suho zlato. Danas je internet na mobitelu uobičajna stvar i minimlani internet promet (podatkovni promet) je uključen čak i u početne tarifne modele. Najmanji paketi prometa omogućavaju slanje e-mailova, Facebook i Skype poruka ili nekog drugog instant chata. Srednji paketi prometa daju pristojne kvote za korištenje interneta i uz 512 MB ili 1 GB prometa možete nesmetano koristi internet tokom mjesec dana.

Širenju interneta na mobitele pomogli su smarthphone uređaju (pametni telefoni) i sve veći ekranu na dodir. Operateri su se tome prilagodili u danas kod kupovine smarthphona uređaja uz neku govornu tarifu u pravilu dobivate i određenu količinu internet prometa.

Velika pomoć u korištenju interneta na mobitelu su prilagođene internet stranice. Većina portala pa čak i manjih web stranica ima prilagođen dizajn za pregledavanje na mobitelu. Osim prilagođenosti čitanju takva prilagodba utječe na potrošnju prometa jer prilagođene stranice trošte puno manje internet prometa.

Danas čak možete besplatno koristiti Facebook putem mobitela. Facebook na mobitelu je često ugrađen u sami operativni sustav mobitela. Za besplatno korištenje Facebook-a morate koristiti posebnu adresu za pristup mobitelu. Nove generacije mobitela mogu pristupiti Facebooku preko klasičnog internet preglednika tako da unesete adresu: m.facebook.com. Provjerite tu opciju kod vašeg mobilnog operatera (VIP, T-Mobile ili Tele2) kako ne bi dobili visoki račun za mobitel.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.