Investicijski fondovi u Hrvatskojinvesticijski fondovi u hrvatskoj1 Investicijski fondovi u HrvatskojInvesticijski fondovi su institucionalni investitori na tržištu kapitala koji prikupljaju novčana sredstva široke javnosti (obično građana) i plasiraju tako prikupljena novčana sredstva ih u dugoročne, a ponekad i kratkoročne investicije. Inesticijski fondovi se na engleskom zovu investment fund ili investment company dok je njemači termin Investitionsfonds)

Investicijski fondovi pojedinačnim investitorima pružaju mogućnost širenja portfelja i izbjegavanja rizika. Pored toga smanjuju troškove transakcijama na veliko, osiguravaju likvidnost za sve ulageče i nude profesionalno upravljanje kapitalom. ZA usluge vođenja fona organizator fonda uzima naknadu za upravljanje.

Postoje različite vrste investicijskih fondova, a razlikuju se po naknadama, organizaciji, metodama kupovine ili prodaje udjela i slično. Investicijski fondovi mogu ulagati u opće dionice, neki kombiniraju dionice i obveznice, neki imaju fiksni prihod. Također postoje specijalizirani investicijski fondovi za ulaganja u industriju, određena teritorijalna područja, tvrtke različite veličine i slično.

Osnovna podjela investicijski fondova  je na otvorene i zatvorene fondove.

 

Dionički fondovi u Hrvatskoj – Equity funds (dio fondova)

KD Victoria
ST Global Equity
HI-growth
ZB trend
KD Prvi izbor1
Raiffeisen World
ZB euroaktiv
FIMA Equity
Ilirika JIE
Raiffeisen C. Europe
PBZ Equity fond
HPB Dionički
Erste Adriatic Equity
NFD Aureus Global Developed
ZB aktiv
HPB Dynamic
Ilirika Azijski tigar
PBZ I-Stock
HPB Titan4
Erste Total EastLeave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.