Isplata dividende HT 2011isplata dividende ht 2011 Isplata dividende HT 2011Isplata dividende HT 2011 – dividenda iznosi 22,76 kn

Ove godine pravo na isplatu dividende imaju dioničari koji su na dan održavanja Glavne skupštine 4. svibnja budu upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. U pozivu na glavu skupštinu dioničara stoji da isplate dividende dospijevaju i izvršit će se 23. svibnja 2011. godine.

Nadzorni odbor HT-a i Uprava predložit će odluku o dobiti prema kojoj bi se 1,863 milijardi kuna rasporedio za isplatu dividende i to u iznosu od 22,76 kuna po dionici, dok bi se približno 250 tisuća kuna rasporedilo u zadržanu dobit.

Na skupštini će biti predložene i izmjene Statuta s jer je HT podnio zahtjev Hrvatskoj narodnoj banci za izdavanje odobrenja za izdavanje elektroničkog novca i obavljanje djelatnosti platnog prometa zbog čega u Statutu treba dopuniti predmet poslovanja i tako dopunjeni Statut upisati u sudski registar.

Odobrenja za izdavanje elektroničkog novca i obavljanje djelatnosti platnog prometa potrebno je zbog usluga plaćanja parkinga i javnog prijevoza putem mobitela i plaćanja usluga brzojava u unutarnjem i međunarodnom prometu na računu elektroničkih komunikacijskih usluga nepokretne telefonije te se prema Zakonu o elektroničkom novcu i Zakonu o platnom prometu smatra institucijom za elektronički novac, a obavlja i djelatnost platnog prometa.

Nadzorni odbor i uprava predlažu produženje ovlasti Uprave da za račun društva stječe dionice HT-a (uključujući već stečene dionice) do najviše 10 posto temeljenog kapitala na maksimalno dopušteni zakonski rok od pet godina. Do sada je to ovlaštenje za stjecanje dionica vrijedilo za razdoblje između dviju skupština.

Skupštini je predloženo i davanje razrješnica članovima Uprave i Nadzornog odbora za 2010. godinu, te imenovanjePricewaterhouseCoopers za novog revizora društva za 2011 godinu.

Od 1.7.2010.  na snagu su stupile Izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak kojima se određuje da se dividende na dionice i udjele u kapitalu isplaćuju na žiro račun.
Više o tome u članku Dividenda: Isplata samo na žiro-račun

Više od kotiranju HT dionica (T-Coma) na burzi pročitajte u članku  “Dionica HT-a u 2011-oj”Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.