Kako zaraditi na internetu?zaraditi na internetu Kako zaraditi na internetu?

S obzirom da se na internetu vrte sve veći novci ne čudi da mnogi žele pokušati doći do zarade putem interneta i pitaju se “Kako zaraditi na internetu?“. Kao i kod svega stvari nisu tako jednostavne. U suprotnom svi bi zarađivali na internetu. Za početak pripremite se na učenje. I kod najjednostnijih internet poslova morate naučiti osnove. Što više budete učili veće su mogućnosti zarade.

Prvo morate odabrati želite li raditi sadržaje na hrvatskom ili na nekom od stranih jezika. Engleski je naravno najrasprotranjeniji i najveće su mogućnosti zarade.

Ako planirate zarađivati na engleskom mogućnosti su sljedeće:
zarada surfanje i čitanjem e-mailova
zarada ispunjavanjem anketa
affiliate programi – na vašoj stranici je reklama (banner).  Kada netko klikne na banner i kupi nešto na toj stranici vi dobijete dio. To može biti hosting ili recimo knjiga na Amazonu. Naziva se i Pay-Per-Action (PPA) Affiliate Marketing (prijevod na hrvatski bi bio plaćanje-po-akciji). Za razliku od predhodna dva načina zarade koji su upitni ovaj oblik zarade je realan. Pogotovo u ekonomijama u kojima je kupovina putem interneta uobičajna stvar.

Za hrvatski i engleski još preostaju banneri (oglasi). Najčešće je to Google Adsense (www.google.com/adsense) iako polako se otvaraju mogućnosti affiliate programa. U segmentu affiliate programa u budućnosti postoje najveće mogućnosti zarade jer se radi o konkretnim proizvodima i uslugama. Nažalost pretpostavka za to je da se znano razvije i povećava navika on-line kupovanja putem interneta.
Što se tiče Google AdSensa i tu se stvari mjenjaju jer sve veći broj tvrtki počinje koristiti internet oglašavanje i povećavaju iznose budžeta koji se troše na takav oblik promocije.

Kod zarađivanja na internetu u pravilu se koristi metode niše. Tržišna niša je naziv za uski segment tržišta kojem nudite nekakav proizvod ili stranicu. Niša je ustvari odnosi na specijalizirannje u određenom segmentu tržišta.

Kako odabrati nišu?
Profitabilna niša mora imati ključne riječi koje ljudi traže. Za to postoje određeni internet alati. Uz to za nišu moraju postojati oglašivači. S vašim sadržejm ćete privući korisnike koji će onda kliknuti na oglase koji su vezani za temu o kojoj čitaju. Bitno je da imate orginalan sadržaj jer Google honorira orginalan i dobar sadržaj dobrim pozicijama na Googlu.

Na internetu zbog malih troškova izrade stranica možete napraviti puno stranica koje će imati nišu. Tako na primjer neće raditi stranicu o svim vrstama medicinskih operacija već posebnu stranicu za estekete operacije. Ili čak samo za operacije grudi ili operacije nosa. Na taj način će stranica biti prepoznatljiva.

Zarada putem interneta u razvijenim zemljama je puno lakša jer se veliki dio ekonomija bazira na internet poslovanju. Zbog toga ne očekujte čuda ukoliko radite sadržaje na hrvatskom. Sadržaji na engleskom mogu dovesti do puno većih prihoda ali je konkurencija puno veća i time se smanjuje šansa da uspijete.

Uglavnom. Zakupite domenu ili otvorite blog na nekom od besplatnih servisa i započnite zarađivati objavljivanjem sadržaja. Budite uporni. Zaraditi na internetu je moguće ali treba biti strpljiv. Novci će doći kad tad. Sretno u zarađivanju.

Pročitajte i članak  Kako zaraditi novacLeave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.