Kindle Fire – novi Amazon tablet s Android OS-omKindle Fire Amazon tablet s Android os hrvatska Kindle Fire   novi Amazon tablet s Android OS omVeć duže vrijeme se priča kako će Amazon početi prodavati vlastiti tablet. To nije neočekivano jer je Amazon sa svojim Kindle elektroničkim čitaćima knjiga postigao veliki uspjeh i danas Amazon prodaje više knjiga za Kindle nego papirnatih knjiga. Osim knjiga Amazon velike prihode ubire od prodaje glazbe, filmova i časopisa. Zbog toga Amazon Fire nije nikakvo iznenađenje kao ni orijentiranost uređaja prema isporuci sadržaja i smještanju sadržaja na Amazon servere (Amazon cloud).

Mnogi Kindle Fire nazivaju prvim ozbiljnim konkurentom iPad-u jer osim više nego konkuretne cijene korisnicima pruža vrlo jednostavnu kupovinu i korištenje sadržaja. Niti hardwarske specifikacije nisu loše pogotovo kada se u obzir uzme cijena. Mase nešto sitno preko 400 grama i razlučivosti od 1024*600 točaka na kvalitetnom 7-inčnom ekranu s IPS matricom. Veliko iznenađenje je Amazon Silk usluga preko koje će se učitavati sve web stranice. Radi se o usluzi pripreme stranica prije nego se one prikažu na Kindle Fire kako bi sranice bile optimizirane veličinom (težinom) za skidanje. Amazonov internet preglednik optimiziran je za korištenje Amazon Silk usluge koja se bazira na servisu Elastic Compute Cloud zbog čega  učitavanje stranica jako brzo.

Od ostalih specifikacija mogu se navesti dvojezgreni procesor. Nedostaju kamera, GPS, mikrofon, a dolazi sa samo 8 GB prostora za pohranu ali to je ipak uređaj namjenjen određenoj slupini korisnika. Ne zaboravite da ni iPad 1 nije imao kameru. Uređaj koristi Whispersync, a neće podržavati 3G. Cijena u SAD-u je 199 dolara, a isporuka će započeti 15. studenog. Za sada ga je čak i u Americi moguće samo rezervirati. Iako Amazon Kindle verzije s E-ink ekranima isporučuje u Hvatsku novi Kindle Fire vjerovatno neće biti dostupan u Hrvatskoj pogotovo ne u prvo vrijeme jer je vrijeme prije Božića i Nove godine najvažnije doba godine za prodaju u Americi.

Svi analitičari se slažu da će Kindle Fire za Amazon biti veliki hit jer uređaj cilja korisnike koji nisu pomišljali nabaviti tablet i bio im je dovoljan Kindle. Barnes & NOble uskoro će izdati vlastiti tablet čitač, aizdavanje ovih tableta sigurno će dodatno pogurati prodaju svih tableta jer će se mnogi prvi put uoznati s tabletima i vidjeti njihovu primjenu.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.