Kladionice u Hrvatskojkladionice u hrvatskoj Kladionice u HrvatskojKladionice u Hrvatskoj se mogu pronaći na svakom koraku. Broj prodajnih mjesta kladionica se od 2005 godine do 2009 povećao za 44%, ali je broj tvrtki koje se bave klađenjem smanjen za 35%. U žestokoj konkurenciji mnoge kladioničarske tvrtke nadu polažu u rast prometa kroz širenje ponude u on-line klađenje. Na zatvaranje privatnih kladioničara najviše je utjecao ulazak Hrvatske lutrije na kladioničarsko tržite, monopolista u lutrijskim igram.

Prema javno dostupnim podacima, kladionice su u 2009 godini zabilježile prihode niže od 10 i 20 %, a većina ih poslovala s gubitkom. Iznimka je Hrvatska lutrija čiji je kladioničarski segment u istom razdoblju porastao za skoro 20 posto i iznosio je 464 milijuna kuna. Kao primjer poslovanja privatnih kladionica, najveća privatna kladionica,  Super Sport , imala je pad prihoda sa 276 na 221 milijun kuna, a dobit je pala sa 106 na 71 milijun kuna.

Kladoinice u Hrvatskoj su u 2007 godini su prihodovale 4,5 milijarde kuna. Od tog iznosa država je samo za ulaganje u huminatarne projekte poput sportskih aktivnosti i borbe protiv droge dobila 210 milijuna kuna. U 2008 godini kada se igrao EURO prihodi su samo za vrijeme EURA porasli za nekoliko stotina milijuna kuna.

Mali popis  kladionica u Hrvatskoj:
Kladionica Hrvatske Lutrije
Supersport
PSK
Fortuna
Germania
Stanleybet
DerbyLeave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.