Kreme za sunčanje Kreme za sunčanjeUživanje u suncu znači sretne trenutke upijanja sunčevih zraka i topline. Za bezbrižno uživanje, morate biti sigurno da vam je koža zaštićena kvalitetnom kremom za sunčanje. Kreme za sunčanje čuvaju od opeklina ali spriječavaju i eventualna oštećenja DNK-a koja se događaju na dulji rok. Kreme za sunčanje koje imaju UVA i UVB filtere štite kožu i od opeklina ali i od oštećenj koja mogu do izražaja doći nekoliko godina nakon sunčanja.

UVB zrake najčešće izazivaju opekline. UVB zrake mogu prodrjeti u najdublje slojeve stranica epiderme i oštetiti DNK. Dermatolozi izlaganje UVB zrakama navode kao jedan od glavnih razloga nastanka raka kože. UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože i mogu imati negativan učinak na zdravstveno stanje kože (alergije na sunce, pigmentacijske mrlje i preuranjeno starenje kože). Faktor kreme za sunce određuje samo razinu UVB zaštite. Provjerite ima li krema za sunčanje koju kupujete i UVA zaštitu.

Za kvalitetnu i sigurnu zaštitu koristite sljedeće pravilo korištenja krema za sunčanje. Stavite debelu liniu losiona ili kreme za sunčanje od vrha svog zapešća i nanesite dvostruku količinu na svaku nogu, trbuh, prsa, ramena, leđa i lice. Ako koristite sprej, istu količinu zaštite napraviti će 15-tak prskanja sprejem. Za sigurnu zaštitu ponavljajte postpuak nakon kupannja i brisanja ručnikom.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.