Paypal registracija – primanje i slanje novcapaypal registracija primanje i slanje novca Paypal registracija   primanje i slanje novcaNakon što je Paypal omogućio da se i u Hrvatskoj primaju novci njihova usluga postala je puno korisnija i za nas u Hrvatskoj. To znači da možete prodavati proizvode i usluge unutar Hrvatske i i inozemstvu, a da novce primate na Paypal account.

Kako radi Paypal?

Kao i na svakom servisu otvara se korisniči račun, a tokom procesa otvaranja korisničkog računa morate upisati broj kreditne ili debitne kartice (VISA electron). Za plaćanje je dovoljna bilo koja kartica (debitna ili kreditna), a za primanje novaca u pravilu je potrebna VISA elektron kartica.

I kada s Paypalom želite samo plaćati nije loše uz Paypal račun vezati debitnu karticu jer na taj način možete biti teže oštećeni ukoliko netko otkrije kako pristupiti vašem Paypal računu (to će se dogoditi samo ako ste nepažljivi sa šifrom – šifru zapišite na sigurno mjesto i ne koristite jednostavne šifre).
Na devizni račun na koji je vezana kartica položite iznos koji namjeravate potrošiti u nekom periodu i sigurni ste da nitko ne može napraviti veći trošak od iznosa koji imate na kartici.

Otvaranjem korisničkog računa na Paypalu automatski imate mogućnost plaćanja, a za primanje novca morate aktivirati posebnu opciju primanja.

Kako primati novce na Paypal račun?

Bez obzira da li prodajete proizvode ili usluge na web stranici preko koje prodajete morate imati omogućenu prodaju putem web trgovine. Možete koristiti različita e-commerce riješenja. Većina CMS sustava (Joomla, WordPress…) i skripti danas nudi dodatke koji omogućuju on-line prodaju. Većina dodateka i skripti daje mogućnost povezivanja s Paypal sustavom.

Kada vaš kupac u košaricu stavi sve što želi kupiti kreće u check-out u toku kojeg ga skripta prebacuje na Paypal stranicu. Unutar internet preglednika je zabilježeno koji iznos korisnika kupuje i nakon što se korisnik prijavi na Paypal stranicu i potvrdi kupovinu iznos će biti prebačen na vaš Paypal račun.

Novce koje imate na Paypal računu možete u bilo kojem trenutku prebaciti na karticu. To radite na Paypal stranici – opcija “Withdraw money”. za svako povlaćenje plaća se 5 dolara. Zbog toga se povlaćenje isplati tek za veće iznose, a ne i za pojedinačne kupovine manje od 50 ili 100 dolara.

Paypal registracija je jednostavna, a zasigurno vam može u prodaji na internetu.

Dodatni članak o Paypalu i mogućnosti primanja novca pročitajte na stranici   Paypal u Hrvatskoj

Za regitraciju i informacije direkno na stranici Paypala posjetite stranicu www.paypal.com
(paypal.hr za sada ne postoji)Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Paypal registracija – primanje i slanje novca”

  1. Jana says:

    Super informacije

Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.