Perilica i sušilica rublja u jednom – tehnologija za pranjeperilica i susilica rublja u jednom Perilica i sušilica rublja u jednom   tehnologija za pranjeSušilice rublja su još uvijek pomalo novotarija kao što su perilice posuđa bile prije desetak godina. Perilice posuđa danas se mogu pronaći u velikom broju kuhinja i štede puno vremena i energije. Slično se polako događa i sa sušilicama rublja. Svi imaju perilice rublja. Zašto to ujedno ne bi bile i sušilice.

Podjela sušilica za rublje je sljedeća:

1. Ventilirajuće (odzračne) sušilice rublja

2. Kondenzacijske sušilice rublja

3. Perilice i sušilice rublja u jednom uređaju

Ventilirajuće sušilice rublja rade na principu upuhivanja zraka u bubanj aparata na jednoj strani, a ispuhivanja toplog i vlažnog zraka na drugoj strani sušilice putem ispusnog crijeva. Osnovna karakteristika je ove sušilice je da čitavo vrijeme koristi svježi, suhi zrak iz okoline i ispuhuje vlažni zrak izvan aparata. Takav način rada predstavlja ograničenje za smještaj u stanove i kupaonice jer podrazumjeva da prostorija ima mogućnost odvoda vlažnog  zraka u vanjsku okolinu. Nažalsot odvodna cijev nikako ne smije biti priključena na dimnjak ili drugi ventilacijski otvor. Vlažan zrak koji sušilica izbacuje kondenzira se u cijevi dužoj od 2 metra i vlaga iz sušilice se nakuplja u odvodnoj cijevi ventilacije i probija kroz zidove.

Kondenzacijske sušilice rublja recirkulaciju zrak koji prolazi kroz bubanj sa vlažnim rubljem i zatim se kroz sistem kondenzatora zrak hladi i odvlažuje i ponovo vraća u bubanj. Takav način omogućuje smještaj sušilice u prostorije bez ventilaciskog otvora i pogodan je za stanove i kupaonice bez mogućnosti odvoda vlažnog zraka. Većina kondenzacijskih sušilica rublja ima spremnik za kondenzat pa ne mora nužno biti priključena na odvod. Alarm upozorava  kada je potrebno isprazniti spremnik kondenzata. Ovakve sušilice rublja dosta grije prostoriju.

Perilice i sušilice rublja u jednom uređaju postoje samo u kombinaciji perilica rublja – kondenzacijska sušilica što i nije loša stvar ako nemate mogućnost odvoda vlažnog zraka.  Najčešće je nakon pranja rublja potrebo izvaditi pola rublja prije sušenja ali postoje sušilice koje peru i suše istovremeno istu količinu rublja.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.