Posjet pape Benedikta Hrvatskojposjet pape benedikta hrvatskoj 150x150 Posjet pape Benedikta HrvatskojPosjet pape Benedikta Hrvatskoj pomno je isplaniran, a tiskovni ured Svete Stolice objavio je službeni program pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja.

Papin će zrakoplov iz međunarodne zračne luke Leonardo da Vinci u Rimu poletjeti za Zagreb u 9.30 sati. Dolazak u zagrebačku zračnu luku Pleso avion bi trebao sletjeti u 11 sati. Za vrijeme svečanosti dobrodošlice u zračnoj luci papa će održati govor.

Nakon toga papa kreće prema Pantovčaku. U 12.15 sati na programu je posjet predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću u Uredu predsjednika. Nakon toga, u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, Benedikt XVI. primit će predsjednicu Vlade Jadranku Kosor. U 14 sati je ručak s članovima pratnje u nuncijaturi.

Susret pape s predstavnicima političara, znanosti, kulture i poduzetništva, civilnog društva, Diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima, održat će se u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u 18.15 sati. U 19.30 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započet će bdjenje s mladima.

Drugog dana pohoda, u nedjelju, 5. lipnja na hipodromu, papa će u 10 sati predvoditi misu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i na kraju mise predvoditi molitvu Kraljice neba. Prema uobičajnoj praksi na svim putovanjima poglavara Katoličke crkve to će se izravno prenositi u svijet putem satelita. U 14 sati je ručak s hrvatskim biskupima, biskupima gostima i članovima papine pratnje u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

U 17 sati Sveti otac  će slaviti večernju misu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali. U 18.15 Papa će posjetit Nadbiskupski dvor u Zagrebu i održati susret sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem.

Ceremonija oproštaja je zakazana u 19.15 sati u zračnoj luci na Plesu u Zagrebu. Polazak papinog zrakoplova iz zagrebačke zračne luke predviđen je u 19.45 sati, a dolazak u zračnu luku Ciampino u Rimu je u 21.15 sati.

Druge detalje o posjetu pročitajte u članku “Posjet Pape Hrvatskoj 2011″Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Koliko iznosi zbroj 10 i 1 - upišite broj

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.