Potrošački kod – jedna od najgledanijihpotrosacki kod Potrošački kod   jedna od najgledanijihPotrošački kod se nalazi među najgledanijim emisijama na HRT-a. Emitira se svaki ponedjeljak navečer u udarnom terminu na prvom programu nakon dnevnika. Emisija se počela emitirati 2005 godine u sklopu nacionalnog programa potrošača koji je regulirao prikazivanje emisije o zaštiti potrošača jednom mjesečno. Zbog velike gledanosti emisija se ubrzo počela prikazivati svaka dva tjedna, a nakon toga svaki tjedan. Bilo bi dobro kada bi na TV programu bilo više kvalitetnih emisija poput potrošačkog koda, a manje talk show-a koji uzimaju vrijedne termine koji bi se mogli bolje iskoristiti.

Emisiju velikim djelom uređuju potrošači koja svoja pitanja i pritužbe šalju e-mailom ili postavljaju telefonskim putem. Emisija traje 30 minuta tokom kojih se prikazuje nekoliko tema te odgovora na pitanja potrošača. Urednice emisije su Sanja Smiljanić-Grubišić i Ana Horvatić koja su tokom godina pozstale prepoznatljiva televizijska lica.

Nažalost sve nije tako idealno i postoje mišljenja da se u emisiji zna manipulirati i potiho reklamirati proizvode ili ocrnjivati konkurenciju. Na tu temu možete pročitati poruku na ww.forum.hr u kojoj je opisan takav slučaj.

Bez obzira na sve, emisija koja će štiti potrošače i pomoći im da ostvare potrošačka prava svakako je nužna i “Potrošački kod” bitan je za daljnji razvoj tržišta na kojem će tvrtke morati poštivati potrošače i njihova prava

Ukoliko imate slučaj koji želite prijaviti u potrošački kod to možete napraviti e-mailom na potrosackikod@hrt.hr ili na telefon redakcije potrošačkog koda 01 6119 222.

O udrugama za zaštitu potrošača i zakonu o zaštiti potrošača pročitajte članak na stranici http://besplatno.com.hr/udruga-za-zastitu-potrosaca/Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.