Tablete za spavanje Tablete za spavanjeTablete za spavanje trebale bi biti zadnji korak u slučaju nemogućnosti spavanja. Ukoliko je uzrok poteškoća sa spavanjem psihološke prirode dobro je prvo početi s riješavanjem stvarnih problema, a tek nakon toga početi koristiti tablete za spavanje.

Problemi sa spavanjem nisu rijetkost, a kao najbrže riješenje nude se tablete za spavanje. No, znanstvenici upozoravaju kako to i nije najpametnije.

Jedna kanadska studija objavljena u Canadian Journal of Psychiatry pokazuje kako oni koji koriste teblete za spavanje imaju tri puta veće šanse da će umrijeti prerano od onih koji ne koriste teblete za spavanje. Istraživanje  međutim nije jasno pokazalo razliku između osoba koje redovito uzimaju tablete za spavanje i povremenih korisnika.
Tablete za spavanje i lijekovi protiv anksioznosti utječu na reflekse i izazivaju omamljenost što povećava opasnost od pada.

Tablete za spavanje često stvaraju ovisnosti i farmacetuske tvrtke nastoje stvoriti tablete za spavanje nove generacije koje neće stvarati ovisnosti.

Općenito pozitivne značajke su korištenja tableta za spavanje su:
– kvalita sna
– smanjenje napetosti
– mentalna relaksacija
– opuštanje muskulature

Ali postoje i negativnosti poput:
– promjena raspoloženja
– poremećaja pamćenja
– povremenih glavobolja
– ovisnosti

Jedna od tableta za spavanje koja se u zadnje vrijeme dosta reklamira je “Belmiran”.
Osim tableta za spavanje uvijek možete pokušati koristiti prirodne biljne pripravke poput različitih vrsta čajeva.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.