Udruga Franakudruga franak Udruga FranakUdruga Franak pokrenuta je zbog situacije u kojoj su građani koji su podigli kredite u švicarskim Francima i trenutno plaćaju i do 60% veće iznose rate kredita nego ranije. Udruga FRANAK radit će na promicanju, unapređenju i ostvarivanj prava korisnika kredita kod poslovnih banaka u Hrvatskoj u skladu s pravnom regulativom Republike Hrvatske te pravnom stečevinom Europske unije.

Udruga Franak ima sljedeće ciljeve:
Ciljevi udruge su:
• zaštita prava korisnika kredita ugovorenih kod poslovnih banaka u RH, s
valutnom klauzulom i promjenjivom kamatnom stopom,
• zalaganje za donošenje pravnog okvira koji bi zakonski onemogućio dovođenje
korisnika kredita u težak financijski položaj,
• zalaganje za hitno zakonsko uvođenje instituta osobnog bankrota
• zalaganje za jasno i transparentno obrazlaganje postupaka poslovnih banaka kojima se
mijenjaju uvjeti i cijene njihovih usluga,
• ostvarenje pravednog odnosa poslovnih banaka prema korisnicima kredita, koji bi u
konačnici rezultirao lakšom otplatom kredita, a poslovnim bankama smanjio udio “loših
kredita”

Biti će zanimljivo vidjeti koliko će Udruga Franak moći utjecati na odluke i ponašanje banaka koje se mahom nalaze u stranom vlaništvu. Švicarski franak posljednih dana i dalje raste i korisnici kredita su u sve težem položaju. Na rast švicarkog franka dodatno utječu financijski  problemi SAD-a.  Naravno krediti su Švicarskim francima su samo dio problema. Svi građani imau probleme da plaćaju visoke kamate na bilo koju vrstu kredita uključivši stambene kredite i kredite za automobile koji su u Europskom uniji daleko niži.

Čitavo priopćenje o osnivanju udruge Franak i ciljevima udruge možete pročitati na stranici
Priopcenja.com – Osnovana udruga Franak2 Responses to “Udruga Franak”

  1. Biserka Drndić says:

    Ja imam kredit u švicarskim francima. Kad sam ga uzela rata je iznosila 5.200 kn, a sad je 7.200 kn. Ja sam jako razočarana i željela bih biti član vase udruge da se zajedno izborimo za pravdu. Mislim da je ovo čista bankovna pljačka. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti…
    Lijep pozdrav
    Biserka

  2. Anica Čulić says:

    Ja imam kredit u švicarskim francima. Kupila sam automobil preko Unicredit Leasing Croatia. Račun je bio napisan u kunskoj protuvrijednsti, odnosno naznačeno koliko je to bilo EUR. Međutim, Unicredit Leasing Croatia je napisala ugovor o leasingu i stavila rate u švicarskim francima. Mislim da to nije u redu, s obzirom da imaju račun u EUR-ima. Kada počela plaćati svoje obveze, prva rata je bila 1.890,00 kn, a sada je 3.200,00 kn. Mislim da je ovo pljačka, te smatram da nisu imali pravo napisati ugovor i naznačiti ratu u švicarskim francima, iako su imali račun u EUR-ima, a ugovor je bio napisan toliko malim slovima i iznos rate je napisan sa dosta malim brojevima, u odnosu na ostali tekst iz ugovora. Smatram da je to smišljeno i namjerno učinjeno, jer normalno je da sam pažljivio pročitala tekst ugovora, a na iznos rate nisam baš obraćal pažnju, jer sam bila uvjerena da je rata u EUR-ima. Sve je to smišljeno i namjerno napravljeno. To je sramotno, čista pljačka, pa plaćam im skoro dva automobila.

Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Zbrojite pet i 5 i upišite rezultat deset brojem

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.