Valentinovo 2012 datumvalentinovo 2012 datum Valentinovo 2012 datumPribližava nam se Valentinovo odnosno Dan Svetog Valentina ili Dan zaljubljenih kako se često zove. Valentinovo se svake godine slavi 14.02. Obilježavanja Valentinova potječe iz vrijeme staroga Rima kada je kršćanstvo bila mlada religija, a na vlasti je bio car Klaudije II.

Car Klaudije II je vojnicima zabranio ženidbe i zaruke kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlaska u rat. U to vrijeme je živio svećenik Valentin. Svećenstvo je moralo poštovati odluku no Valentin je potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti unatoč carevoj zabrani. Valentina je car  zatočio u tamnicu, a na dan 14. veljače Valentinu je po carevoj kazni odrubljena glava. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem, a mi u modernom vremenu slavimo datum 14.02. kao Valentinovo odnosno Dan zaljubljenih.

Ako želite poslati čestitku za Valentinovo pogledajte članak “Čestitke za Valentinovo” i saznajte gdje možete pronaći najveći broj čestitki za Valentinovo.Leave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.