Virtualna burzavirtualna burza Virtualna burzaVirtualna burza (na engleskom VSX – Virtual Stock Exchange) je simulira trgovanja dionicama na pravoj burzi. Namijenjena je edukaciji bez stvarnih rizika ulaganja s ciljem pripreme za stvarno ulaganje. Trgovanje se odvija se prema stvarnim tržišnim uvjetima.
Da bi virtulana burza bila realna mora biti povezana s pravom burzom. Na pravoj burzi dionice se ne mogu prodavati bilo kada i po najvišoj cijeni već samo kad netko želi kupiti dionicu. Zbog toga virtulana burza ima smisla kada se u njoj može prodavati samo kada postoji kupac u stvarnoj burzi. Ako se u virtulanoj burzi može prodati uvijek po najvišoj cijeni to nije prava simulacija.

Bez obzira koliko je virtualna burza kvalitetna to je tek igra ali odlična vježba za nekoga tko se želi okušati u trgovanju. Za prave ulagače koji prate pravu burzu virtualna burza vjerovatno neće biti zanimljiva.

Evo i nekoliko linkova na virtulane burze u Hrvatskoj i inozemstvu

Hrvatska virtualna burza Zagrebačke burzevb.zse.hr

Inozemne virtualne burze

www.thegreatgame.com

www.marketwatch.com/game

www.cyber-traders.com

Pristup inozemnim virtualnim burzama uglavnom je besplatan. Neke nude nagrade za najbolje igrače. Nakon registracije odabire s koje će se burze koristiti podaci (NYSE, Nasdaq or AMEX). Možete odabrati dionice ili fondove za ulaganja, a igrat i možete igrati u javnoj igri ili u privatnoj igri protiv prijatelja.

Na početku igre, ovisno o virtulanoj burzi koju igrate, možete odabrati početni iznos ili dobivate unaprijed definirani iznos. nakon toga jednostavno trgujete. Možete agresivno i kupovati mali broj dionica ili diverzificirati portfolio dionica.

Održavanje portfolija virtualne burze je isto kao i održavanje pravog portfolija ulaganja. Pratite cijene i prodajete ili kupujete dionice.

Pogledajte članak  Zagrebačka burzaLeave a Reply

Prije slanja komentara dokažite da niste spam robot i odgovorite na pitanje.

Upišite broj tisuću i jedan brojevima

© 2011 Besplatno.com.hr. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.